Op stap

Activiteiten en bezienswaardigheden


500 m (Essen)


In het prachtige wandelpark van het Karrenmuseum vind je de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland. Karren uit het vroegere dorpsleven, wagens uit het noeste boerenbestaan en koetsen voor de meer gegoede burgerij. Stap ook binnen in de bijhorende werkplaatsen van de ambachters, zoals de wagenmakerij, smidse en houtzagerij.

500 m (Essen)


Heeft u al eens parkgolf gespeeld? Parkgolf is een spel waarbij 12 holes zijn uitgezet in het nabijgelegen park van VVV-kantoor De Tasberg. De bedoeling is om in zo weinig mogelijk slagen de bal in de holes te putten. De speler die op het einde de minste slagen nodig heeft over de 12 holes is de winnaar.


Best even reserveren op voorhand: 03 677 19 91

500 m (Essen)


Bij VVV Essen kan u terecht voor enkele leuke wandelingen die gecombineerd zijn met een spel / zoektocht:


- De Smokkelqueeste

- Kermit-de-stickertocht

- Tibor de Tovenaartocht

- Elfje Fien


1,6 km (Essen)


In dit gloednieuwe technologiepark maak je kennis met de meest innovatieve transport- en robottechnieken. En dit op een educatieve manier! Kruip in de cockpit van een vliegtuigsimulator, fiets in VR over de Grand Canyon, vlieg met een drone, bestuur zelf een compactlader, een grijpkraan of zet een robotarm in beweging ... 

In robotland ben jij aan zet!


5 km (Essen)


Daag je vrienden uit op het 100 meter lange parcour. Baan je een weg door tal van obstakels! Bereik jij als eerste de eindstreep? Heel het jaar door kan je hier terecht om samen met je vrienden, familie en collega's de gekste stunts uit te halen!

Voor groot en klein!7 km (Essen, Wildert)


FarmFun staat voor bijzondere teambuildingactiviteiten, zotte vrijgezellendagen, supertoffe kinderfeestjes en zoveel meer. In een charmante, unieke en uitdagende setting beleven jong en oud, sportief en minder sportief, denkers en doeners een 'farmtastich' avontuur!


7 km (Essen, Wildert)


De Bakkersmolen is een gezellige plek waar je aangenaam kan vertoeven. Er valt voor iedereen wel iets te beleven. Zo hebben ze een grote draaiende molen, maar ook een heus stoommuseum, een bakkerij met bakkerswinkel en een taverne. Op zondag rijdt er ook een stoomtreintje rond de molen.

7 km (Essen, Horendonk )


Het maïsdoolhof betekent enkele uren lang de weg zoeken, raadsels oplossen en spelletjes spelen.

Pure fun dus!

Nieuw dit jaar is gratis fietsen door de maïs.9 km (Essen, Horendonk)


Voor kinderen is de Bosrust een echte aanrader. Naast het restaurant is er een grote speeltuin, en zijn er nog verschillende (seizoensgebonden) activiteiten te doen: minigolf, agrogolf, maïsdoolhof, ...

9,5 km (Kalmthout)


In Arboretum Kalmthout vind je planten uit de hele wereld. Een wandeling door de arboretumtuin is een echte ontdekking van de wonderlijke en veelzijdige planten. De plantencollecties zijn vooral toegespitst op bomen, struiken en sierlijke tuinplanten. Naast de botanische soorten groeien er erg veel variëteiten en cultivars. Alle planten zijn ingeschreven in een register en hebben een wetenschappelijk en educatief doel.

9,5 km (Schijf, NL)


Bij All inn traditional kunnen jong en oud leren boogschieten, net zoals in de films.

Zo zijn er verschillende workshops, waarin je leert schieten op kunststof prooien, of je kan zelfs meedoen aan een "Bow battle"

Ook kinderen (6-16 jaar), kunnen op jacht naar trollen en buitenaardse monsters. 

Gebracht in een spannnend avondtuur samen met professionals.

15 km (Kalmthout)


Nina en Nono nodigen je uit om het Grenspark te ontdekken. De natuur in met je smartphone of tablet, alleen of met je vriendjes, en genieten van de allerleukste speurtocht. Deze bevat uitdagende opdrachten en knotsgekke spelletjes. Je kan de app Nina's en Nono's natuurgame gratis downloaden. Je krijgt een uitdagende route vol avontuur onder begeleiding van Nina en Nono. Buitenspelen was nog nooit zo spannend!


18 km (Kapellen-Brasschaat)


Spoorfietsen is een ideale uitstap voor jong en oud. Een spoorlijn die door het leger werd aangelegd, doorkruist het voormalig militair domein tussen Kapellen en Brasschaat.


Fiets mee in het spoor van de militairen!


Reserveer op de website www.spoorfietsen.be

18 km (Rucphen, NL)


Voor meer actie kan men terecht bij Steketee, zij bieden verschillende outdoor activiteiten aan voor jong en oud. Zoals; avontuurspellen, survival, paintbal, en nog veel meer.

12,2 km (Kalmthout)


Het Suske en Wiske Museum is een echt familiemuseum. Ga tijdens de Striptoer op tijdreis met de teletijdmachine, ontmoet Vandersteens slechteriken en speel ondertussen zelf mee in een stripverhaal. Wie meer wil weten over het werk en leven van Willy Vandersteen, brengt ook zeker een bezoek aan de voormalig Studiop Vandersteen!

15 km (Kalmthout)


De Vroente is een Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu. Het is tevens één van de toegangspoorten tot het Grenspark 'De Zoom - Kalmthoutse Heide'.

Het centrum biedt een brede waaier aan van educatieve pakketten. De Vroente staat garant voor verwondering, beleving en 'zelf-doen'. Alle activiteiten zitten dan ook vol kijk- en luistermomenten, leuke doe-activiteiten en spannende natuurspelen voor jong en oud.

15 km (Kalmthout): naast de Vroente


Het Bijenteeltmuseum grenst aan de Kalmthoutse Heide. Je wordt er binnengeleid in de wondere wereld van was, honing en ijverige zoemertjes. De tentoonstelling weet je te boeien als geen ander. Ze vertelt het fascinerende verhaal van de bij: hoe het in vroegere tijden was, wat de imker vandaag allemaal moet doen om zuivere honing te oogsten, en hoe de toekomst van mens en bij eruit kan zien. Dankzij de doorzichtige kasten kom je met je neus tot bij de kleine zoemers.

8,6 km (Hoogerheide, NL)


De zes bowlingbanen van Familyland zijn uitgerust met de modernste en leukste snufjes op het gebied van bowling. De speciale lichteffecten zorgen voor een bijzondere sfeer. Het Familyland Space Bowlingcenter is namelijk voorzien van opvallende “Glow-in-the-Dark” banen. Samen met de muurschilderingen en het speciale licht zorgen deze ervoor dat u zich in de ruimte waant.

16,6 km (Rucphen, NL)


Bij GlowGolf Rucphen (tussen Roosendaal en Breda) speel je minigolf in een waanzinnig Noordpool decor.  Je speelt dus minigolf tussen de ijsberen, orka's en pinguïns. De baan met 18 holes is geheel overdekt en uitgelicht door fluorescerende black lights waardoor de ballen, de banen en alle dieren licht geven.