Buitenactiviteiten

Moerkantheide

Waar men rust vindt

500 m (Essen)

 

In het prachtige wandelpark van het Karrenmuseum vind je de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland. Karren uit het vroegere dorpsleven, wagens uit het noeste boerenbestaan en koetsen voor de meer gegoede burgerij. Stap ook binnen in de bijhorende werkplaatsen van de ambachters, zoals de wagenmakerij, smidse en houtzagerij.

500 m (Essen)

 

Bij VVV Essen kan u terecht voor enkele leuke wandelingen die gecombineerd zijn met een spel / zoektocht:

- Tabletspel : Piratentocht

- De Smokkelqueeste

- Kermit-de-stickertocht

- Tabletspel De Heksentocht

- Tibor de Tovenaartocht

3 km (Essen)

 

Hoe voelde het om te leven in "Het Kiekenskot" (afsluiting door Den Doodendraad)?

Een ervaren gids laat u tijdens een wandeling kennismaken met de historische feiten en vertelt nooit gehoorde verhalen van WO1.

Waarom de Essenaren in die periode "HALVE BELGEN" waren, zal blijken uit de vele boeiende vertellingen maar wordt ook duidelijk wanneer er aan tafel een klein gerechtje op "halve wijze" wordt geserveerd.

7 km (Essen, Wildert)

 

De Bakkersmolen is een gezellige plek waar je aangenaam kan vertoeven. Er valt voor iedereen wel iets te beleven. Zo hebben ze een grote draaiende molen, maar ook een heus stoommuseum, een bakkerij met bakkerswinkel en een taverne. Op zondag rijdt er ook een stoomtreintje rond de molen.

9 km (Essen, Horendonk)

 

Voor kinderen is de Bosrust een echte aanrader. Naast het restaurant is er een grote speeltuin, en zijn er nog verschillende (seizoensgebonden) activiteiten te doen: minigolf, agrogolf, maïsdoolhof, ...

9,5 km (Kalmthout)

 

In Arboretum Kalmthout vind je planten uit de hele wereld. Een wandeling door de arboretumtuin is een echte ontdekking van de wonderlijke en veelzijdige planten. De plantencollecties zijn vooral toegespitst op bomen, struiken en sierlijke tuinplanten. Naast de botanische soorten groeien er erg veel variëteiten en cultivars. Alle planten zijn ingeschreven in een register en hebben een wetenschappelijk en educatief doel.

7 km (Nispen, NL)

 

Bij melkveebedrijf Hoeve Zonneland kan men boerengolf spelen, dit is een variant op het bekende golfspel. Boerengolven is lekker lopen in de natuur en door weilanden met vrienden, familie of collega's. Voor boerengolf is geen diploma vereist en iedereen kan dit spel spelen ongeacht leeftijd of sportieve aanleg. Men kan daar ook een barbecue doen of een consumptie nuttigen.

18 km (Rucphen, NL)

 

Voor meer actie kan men terecht bij Steketee, zij bieden verschillende outdoor activiteiten aan voor jong en oud. Zoals; avontuurspellen, survival, paintbal, en nog veel meer.