Binnenactiviteiten

Moerkantheide

Waar men rust vindt

15 km (Kalmthout)

 

Heb je zin in een uitstap met de hele familie? Het Kindermuseum is er natuurlijk voor kinderen, maar ook voor iedereen die zich jong voelt!

De strips van Suske en Wiske gaan al vele generaties mee. Jong en oud kunnen zich terugvinden in de personages. Stap samen met je familie in deze wereld vol humor en spanning.

Wist je trouwens dat het Kindermuseum zich bevindt in de voormalige villa van Willy Vandersteen?

15 km (Kalmthout)

 

De Vroente is een Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu. Het is tevens één van de toegangspoorten tot het Grenspark 'De Zoom - Kalmthoutse Heide'.

Het centrum biedt een brede waaier aan van educatieve pakketten. De Vroente staat garant voor verwondering, beleving en 'zelf-doen'. Alle activiteiten zitten dan ook vol kijk- en luistermomenten, leuke doe-activiteiten en spannende natuurspelen voor jong en oud.

15 km (Kalmthout): naast de Vroente

 

Het Bijenteeltmuseum grenst aan de Kalmthoutse Heide. Je wordt er binnengeleid in de wondere wereld van was, honing en ijverige zoemertjes. De tentoonstelling weet je te boeien als geen ander. Ze vertelt het fascinerende verhaal van de bij: hoe het in vroegere tijden was, wat de imker vandaag allemaal moet doen om zuivere honing te oogsten, en hoe de toekomst van mens en bij eruit kan zien. Dankzij de doorzichtige kasten kom je met je neus tot bij de kleine zoemers.

8,6 km (Hoogerheide, NL)

 

De zes bowlingbanen van Familyland zijn uitgerust met de modernste en leukste snufjes op het gebied van bowling. De speciale lichteffecten zorgen voor een bijzondere sfeer. Het Familyland Space Bowlingcenter is namelijk voorzien van opvallende “Glow-in-the-Dark” banen. Samen met de muurschilderingen en het speciale licht zorgen deze ervoor dat u zich in de ruimte waant.

16,6 km (Rucphen, NL)

 

Bij GlowGolf Rucphen (tussen Roosendaal en Breda) speel je minigolf in een waanzinnig Noordpool decor. Je speelt dus minigolf tussen de ijsberen, orka's en pinguïns. De baan met 18 holes is geheel overdekt en uitgelicht door fluorescerende black lights waardoor de ballen, de banen en alle dieren licht geven.