Huifkartochten

Moerkantheide

Waar men rust vindt

Huifkartochten

 

Als u eens op een andere manier op uitstap wilt, is een huifkartocht met Friese paarden ideaal. Wij doen huifkartochten in de directe omgeving van Essen. Een huifkartocht is leuk voor vele gelegenheden, denk maar aan een verjaardagsfeestje, communie, huwelijk, reünie, ... Bij een huwelijk is er ook de mogelijkheid om een mooie koets te huren bij het Karrenmuseum (foto rechtsonder bv).

Wij vertrekken liefst bij Moerkantheide, u kan hier parkeren.

In onze huifkar is er plaats voor maximum 20 volwassen, dus als er veel kleine kinderen bij zijn kunnen er iets meer passagiers mee.

Als het goed weer is en u bent met maximum 6 volwassenen, kunnen we ook met onze koets (foto linksboven) rijden.

Korte rit

(1-2 u)

Deze route gaat langs het College / Rouwmoer Essen. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een stop voor een spelletje hoefijzerwerpen, een wandeling door het kloosterbos, of een picknick (zelf te voorzien).

Bakkersmolen /

manege de Wolf

met pauze

(3-3,5 u)

Als u graag een langere tocht wil met een pauze, kunnen we naar de Bakkersmolen te Essen Wildert, of naar Manege De Wolf te Huijbergen rijden om iets te drinken.

Picknicken

Het is ook mogelijk onderweg te picknicken (zelf te voorzien).

Andere

Als u graag een andere tocht wil doen kan dat in overleg. Wij vertrekken wel liefst bij ons vanuit Moerkantheide, u kan hier parkeren.

De gemiddelde snelheid van de huifkar is 5-6 km/u.

Wij houden rekening met het welzijn van onze paarden; dit houdt in dat wij bij routes vanaf 2u een pauze nemen en wij geen tochten maken van in totaal langer dan 4u. Bij heel slecht of heel warm weer rijden wij ook niet.

Tarieven

 

Wij rekenen vanaf vertrek tot aankomst bij Moerkantheide.

1ste uur: €60

Ieder volgend uur: + €30

 

Ceremonies zoals huwelijk: prijs op aanvraag

U kan ook een cadeaubon bij ons kopen